50 مطلب آخر
امداد و درمان : اهميت تقويت اورژانس كشور

هر چند در سال‌هاي اخير با توجه به اهميت مديريت بحران، توجه چشمگيري به توسعه مراكز اورژانس شده است ولي آمارها همچنان از استاندارد نبودن خدمات مراكز اورژانس خبر مي‌دهند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه 20 درصد انتقال بيماران ترومايي به وسيله آمبولانس و 80 درصد انتقال‌ها به‌وسيله مردم انجام مي‌شود. موتورسيكلت سواران در 40درصد تصادفات شهرهاي درجه اول كشور دخالت دارند. در كشور 7ميليون و 500هزار موتور سيكلت وجود دارد ، که يك ميليون و 500هزار موتورسيكلت شماره قانوني ندارند. از طرف ديگر اغلب موتورسيكلت سواران ضوابط قانوني را رعايت نكرده و در پياده‌رو، سواره‌رو، بدون كلاه ايمني و در جهت مخالف حركت مي‌كنند.همچنين گاهي در بزرگراه‌ها سرعت موتورسيكلت‌ها از سرعت ماشين‌ها بيشتر است؛ بنابراين در حال حاضر موتورسيكلت‌ سواران در ايجاد اغلب تصادفات دخالت دارند.

با وجود اعلام وزارت بهداشت مبني بر اينكه50 درصد انتقال‌ اين بيماران به وسيله آمبولانس صورت مي‌گيرد، آمارها نشان مي‌دهند كه انتقال به وسيله آمبولانس بيش از 20 درصد نيست و 80درصد انتقال‌ها به‌وسيله مردم انجام مي‌شود؛ البته اين مسئله با مشكل ترافيك نيز همراه است . بنابراين تقويت اورژانس كشور اهميت بسزايي دارد . به‌دليل شرايط نامناسب عرضه و تقاضا، اين ذهنيت در افراد ايجاد شده است كه اورژانس به موقع به محل حادثه نمي‌رسد و خودشان بايد مصدوم را به مراكز درماني انتقال دهند. البته در سال‌هاي اخير با توجه به افزايش تعداد آمبولانس‌ها در سال گذشته و بهبود تجهيزات پزشكي و مورد نياز داخل آمبولانس‌ها، اعتماد مردم به اورژانس بيشتر شده است.

حالیه مابقی مطلب را ٬ با کلیک کردن بر روی   ادامهء متن    در پایین این کادر ٬  ملاحظه بفرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

مراكز اورژانس از استانداردهاي بين‌المللي فاصله زيادي دارند!

هر چند در سال‌هاي اخير با توجه به اهميت مديريت بحران، توجه چشمگيري به توسعه مراكز اورژانس شده است ولي آمارها همچنان از استاندارد نبودن خدمات مراكز اورژانس خبر مي‌دهند.

دبيرعلمي جامعه جراحان با بيان اينكه موتورسيكلت سواران در40 درصد تصادفات شهرهاي بزرگ كشور دخالت دارند، گفت: همچنين بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه 20 درصد انتقال بيماران ترومايي به وسيله آمبولانس و 80 درصد انتقال‌ها به‌وسيله مردم انجام مي‌شود.

دكتر سياوش صحت، با اشاره به بررسي نقش موتورسيكلت سواران در تروماها و در نقاط پرجمعيت چند شهر بزرگ كشور، بيان كرد: برخلاف اعلام اداره راهنمايي و رانندگي، موتورسيكلت سواران در 40درصد تصادفات شهرهاي درجه اول كشور دخالت دارند.

دكتر صحت با اشاره به‌وجود 7ميليون و 500هزار موتور سيكلت در كشور، يادآور شد: اين در حالي است كه از اين ميزان، يك ميليون و 500هزار موتورسيكلت شماره قانوني ندارند. از طرف ديگر اغلب موتورسيكلت سواران ضوابط قانوني را رعايت نكرده و در پياده‌رو، سواره‌رو، بدون كلاه ايمني و در جهت مخالف حركت مي‌كنند.

همچنين گاهي در بزرگراه‌ها سرعت موتورسيكلت‌ها از سرعت ماشين‌ها بيشتر است؛ بنابراين در حال حاضر موتورسيكلت‌ سواران در ايجاد اغلب تصادفات دخالت دارند.

دبير علمي جامعه جراحان ايران تاكيد كرد: بنابراين به‌منظور كاهش بيماران ترومايي، لازم است كه قوانين به صورتي قوي اجرا شده تا  از چنين تخلفاتي جلوگيري شود.

وي در زمينه انتقال بيماران ترومايي به مراكز بهداشتي، درماني و بيمارستان‌ها ابزار عقيده كرد: با وجود اعلام وزارت بهداشت مبني بر اينكه50 درصد انتقال‌ اين بيماران به وسيله آمبولانس صورت مي‌گيرد، آمارها نشان مي‌دهند كه انتقال به وسيله آمبولانس بيش از 20 درصد نيست و 80درصد انتقال‌ها به‌وسيله مردم انجام مي‌شود؛ البته اين مسئله با مشكل ترافيك نيز همراه است.

طبق آخرين آمار ارائه شده توسط پزشكي قانوني در چند سال گذشته در هر 3ساعت يك نفر در شهر تهران در اثر تصادفات فوت شده است. از سوي ديگر، شايع‌ترين علت مرگ در تهران بيماري‌هاي قلبي و عروقي است كه ميانگين سني افراد مبتلا به اين ضايعه معمولاً ۴۵ تا ۵۰ سال است كه همان سن بازدهي افراد براي جامعه است و عموماً اين اشخاص، افراد ديگري را تحت تكفل خود دارند كه فقدان آنها ضايعات جبران‌ناپذيري را به خانواده و در نهايت جامعه وارد مي‌كند.

بنابراين تقويت اورژانس كشور اهميت بسزايي دارد. علاوه بر اين به‌دليل حجم بالاي ترافيك شهري تهران، دسترسي به مددجويان با سختي و كندي همراه است.

خدمات ارائه شده توسط مراكز اورژانس به‌صورت فعاليت‌هاي پيش بيمارستاني در نظر گرفته مي‌شوند. همه افراد جامعه از طريقه صحيح و اصولي حمل‌ونقل بيماران به بيمارستان آگاهي ندارند و اين وظيفه مراكز اورژانس است.

به گفته دكتر صحت، در بسياري مواقع، بيماري كه دچار سانحه مختصري شده بود در اثر حمل ناصحيح، دچار صدمات جبران‌ناپذيري همچون قطع نخاع مي‌شود. اقدامات پيش بيمارستاني از اقدامات اساسي سلامت جامعه محسوب شده و عدم‌اجراي صحيح اين اقدامات عوارض جبران‌ناپذيري را براي جامعه ايجاد مي‌كند.

به‌دليل شرايط نامناسب عرضه و تقاضا، اين ذهنيت در افراد ايجاد شده است كه اورژانس به موقع به محل حادثه نمي‌رسد و خودشان بايد مصدوم را به مراكز درماني انتقال دهند. البته در سال‌هاي اخير با توجه به افزايش تعداد آمبولانس‌ها در سال گذشته و بهبود تجهيزات پزشكي و مورد نياز داخل آمبولانس‌ها، اعتماد مردم به اورژانس بيشتر شده است.

در آخرين گزارش آمار بهداشت جهاني ۲۰۰8 پيش‌بيني مي‌كند در حالي‌كه اقتصادهاي با درآمد كم و متوسط تا سال ۲۰۳۰ رشد كرده و ثروت و طول عمر جمعيت‌هاي آنها افزايش پيدا مي‌كند، ميزان مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي غيرواگيردار مانند بيماري‌هاي قلب و عروق، سرطان و تصادفات جاده‌اي بيش از ۳۰درصد مرگ‌و‌ميرها در دنيا را تشكيل خواهد داد.

براساس اين بررسي، مرگ‌ و ميرهاي ناشي از سرطان در سراسر جهان از 4/7ميليون نفر در سال ۲۰۰۴ به 8/11ميليون نفر در سال ۲۰۳۰ خواهد رسيد و مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي - عروقي از 1/17ميليون نفر به 4/23ميليون نفر در همين دوره زماني خواهد رسيد.

همچنين مرگ و مير ناشي از تصادفات جاده‌اي از 3/1ميليون نفر در سال ۲۰۰۴ به 4/2ميليون نفر در سال ۲۰۳۰ خواهد رسيد كه عمدتا به خاطر افزايش مالكيت و استفاده از وسايط نقليه است كه با رشد اقتصادي در كشورهاي داراي درآمدهاي كم و متوسط همراهي دارد.

منبع : همشهری آنلاین - گروه سلامت – مريم غفاري

منبع : تاریخ : ۱۳۸۸/۵/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 10491

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1259
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3329
بازدید امسال : 798812
بازدید کل : 37165885

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش